Hybride warmtepomp

We zijn ons ervan bewust dat we nog niet alle woningen direct aardgas vrij kunnen maken, hiervoor heeft Trans-id een oplossing waarbij we substantieel kunnen besparen op aardgas en de energierekening alvast kunnen verlagen van de bewoner, zodat de energierekening voor een ieder betaalbaar blijft en een opkomende serieuze ontwikkeling als energiearmoede wordt tegengegaan.

Van gas naar elektriciteit

Door het toepassen van een bewezen oplossing, in de vorm van een hybride warmtepomp met behoudt van de bestaande CV-ketel, verschuiven we een groot deel van het gasverbruik naar elektriciteit. Dit levert direct een besparing op in de energierekening. Doordat de hybride warmtepomp deels wordt gevoed door buitenlucht, wat een natuurlijke bron is, bespaart dit tevens CO2-uitstoot en krijgt de woning een beter energielabel. 

We maken laaghangend fruit zichtbaar

Trans-id helpt en adviseert woningcorporaties strategisch met het bepalen welke woningen geschikt zijn voor toepassing van deze hybride warmtepomp, daarbij kijken wij bijvoorbeeld naar exploitatieduur. Woningen die nog maximaal 20 jaar door geëxploiteerd worden, gaan waarschijnlijk niet grondig gerenoveerd worden naar gasloos. Daarmee is een hybride warmtepomp een goede oplossing waarbij de levensduur van de CV-ketel wordt verlengd.

Bewoners overtuigen & begeleiden

Wij begeleiden de huurders, wij overtuigen ze van de noodzaak om gas te besparen. Daarvoor vragen wij het gasverbruik op woningniveau op en maken de besparing voor de huurder inzichtelijk en concreet waarbij de bewoner zelf zijn eigen energie verbruik kan zien.

Voordelen Hybride warmtepomp

  • Tot 70% besparing op gasverbruik
  • Langere levensduur van de CV-ketel
  • Werkt met elk merk/type CV-ketel
  • Benut buitenlucht én ventilatielucht
  • Inclusief Spider Klimaatthermostaat om verbruik inzichtelijk te maken voor de bewoner

Onze garantie

De hybride warmtepomp biedt zekerheid op gasverbruik en geeft de bewoner inzicht in het verbruik van de woning,  wij geloven in onze concepten doordat wij veel van onze systemen monitoren. Deze data gebruiken wij voor het (door)ontwikkelen van onze producten en concepten. Zo kunnen we realistische scenario’s schetsen die onderbouwd zijn met praktijkervaring.