Warmtepompnet

Ons Warmtepompnet is een warmtepompconcept dat bestaat uit individuele water/water warmtepompen per woning die gebruik maken van een gemeenschappelijke bron, waardoor deze oplossing kostentechnisch ook zeer interessant is. Het concept wordt verder aangevuld met wtw-ventilatie en vrij door de woningcorporatie te kiezen schilverbeteringen.

Gesloten lus met meerdere warmtepompen

Het Warmtepompnet is een gesloten lus die wordt geboord op een diepte van ongeveer driehonderd meter waar met leidingen vanuit de bron meerdere warmtepompen op aangesloten kunnen worden. Hierbij stelt Trans-id een aantal voorwaarden aan de woningen, zoals een goeie schil, glas met hoge U-waarde, aanpassingen in het afgiftesysteem en balansventilatie. Elke woning heeft zijn eigen warmtepomp met een voorraadvat voor warm water.

De warmtepompen van Itho Daalderop worden veelvuldig gebruikt bij energieneutrale woningen en door middel van monitoring elke dag uitgelezen. De warmtepomp wordt geïnstalleerd door gecertificeerde partners die de warmtepomp in bedrijf stellen en kunnen monitoren.

 

Voordelen van het Warmtepompnet 

  • Energetisch gezien de beste oplossing
  • Geen lucht maar water als bron (WKO)
  • Stabiel en zeer hoog rendement
  • Afwijkend bewonersgedrag, bijvoorbeeld lang douchen leidt niet tot een hoge energierekening
  • Mogelijkheid tot koeling
  • Geen buitenunit nodig

Onze garantie

Het warmtepompconcept biedt zekerheid: wij geven een energieprestatie af omdat wij geloven in onze concepten en inmiddels jarenlange ervaring hebben in het bedenken van energieneutrale woningconcepten. Wij zorgen er gegarandeerd voor dat de woning werkt zoals is beloofd. De garantie biedt zekerheid van een lage of zelfs helemaal geen energierekening, een comfortabel huis met verse lucht, verwarming in de winter en koeling in de zomer, met altijd en overal ruim voldoende warm water.

Wilt u graag in contact komen met een planontwikkelaar?