Hybride route

De hybride route maakt slim gebruik van een warmtepomp in combinatie met een cv-ketel en is ideaal voor vastgoed met een exploitatieduur korter dan 15 jaar en energielabel C of beter. Deze route realiseert een gas- en CO2-reductie tot wel 60%. De meeste stookdagen vallen in het voor- en naseizoen, waar de warmtepomp met een uitstekend rendement draait. Pas als het buiten echt koud wordt, wordt de cv-ketel automatisch bijgeschakeld. Deze blijft ook het warme tapwater bereiden waardoor er geen groot voorraadvat op de doorgaans compacte zolder nodig is.

Voor welk type vastgoed vooral geschikt?

Grondgebonden woningen met label C of beter en een exploitatiehorizon korter dan 15 jaar, of waar op termijn een warmtenet wordt voorzien

Vincent, speciaal ontwikkeld voor Nederlandse
rijtjeswoningen

De warmtepomp in deze oplossing, Vincent genaamd, is een warmtepomp die ontwikkeld is voor de typische, Nederlandse rijtjeswoning. Doordat deze warmtepomp uit alleen een binnendeel bestaat is er geen opstellingsruimte in de tuin nodig. En ook op de meestal compacte zolder, past Vincent vaak prima door zijn kleine formaat. Deze warmtepomp haalt primair zijn energie uit de buitenlucht en vult deze, indien beschikbaar, aan met energie uit de ventilatieretourlucht. Dankzij het forse vermogen van 4,5 kW levert Vincent een substantiële bijdrage aan het verlagen van de energierekening en CO2-uitstoot.

Voordelen

  • No-regret maatregel
  • Werkt samen met elke cv-ketel en afgiftesysteem
  • Geen buitendeel
  • Direct tot 60% CO2 -besparing
  • Forse verlaging van de energierekening
  • Binnen één dag te plaatsen
Hybride route afbeelding

Wilt u graag in contact komen met een planontwikkelaar?