Hybride route

De hybride oplossing bestaat uit een warmtepomp in combinatie met een cv-ketel en is ideaal voor vastgoed met een exploitatieduur korter dan 15 jaar en energielabel C of beter. Deze oplossing realiseert een gas- en CO2-reductie tot wel 60%. De meeste stookdagen vallen in het voor- en naseizoen, waar de warmtepomp met een uitstekend rendement draait. Pas als het buiten echt koud wordt, wordt de cv-ketel automatisch bijgeschakeld.

U heeft de mogelijkheid om direct met de hybride warmtepomp een voorraadvat te laten installeren. Door het hoge rendement van de warmtepomp in de zomer, is het mogelijk om op een duurzame manier het douchewater te verwarmen, waardoor de bewoner nog meer gas bespaart en de CO2-uitstoot verder vermindert.

Voor welk type vastgoed vooral geschikt?

Grondgebonden woningen met label C of beter en een exploitatiehorizon korter dan 15 jaar, of waar op termijn een warmtenet wordt voorzien.

Vincent, speciaal ontwikkeld voor Nederlandse
rijtjeswoningen

De warmtepomp in deze oplossing, Vincent genaamd, is een warmtepomp die ontwikkeld is voor de typische, Nederlandse rijtjeswoning. Doordat deze warmtepomp uit alleen een binnendeel bestaat is er geen opstellingsruimte buiten nodig. En ook op de meestal compacte zolder, past Vincent vaak prima door zijn kleine formaat. Deze warmtepomp haalt primair zijn energie uit de buitenlucht en vult deze, indien beschikbaar, aan met energie uit de ventilatieretourlucht. Dankzij het forse vermogen van 4,5 kW levert Vincent een substantiële bijdrage aan het verlagen van de energierekening en CO2-uitstoot.

Voordelen

  • No-regret maatregel
  • Werkt samen met elke cv-ketel en afgiftesysteem
  • Geen buitendeel
  • Direct tot wel 60% gas- en CO2 -besparing
  • Binnen één dag te plaatsen
Hybride route afbeelding

Wilt u graag in contact komen met een planontwikkelaar?